eTwinning Sık Sorulan Sorular

eTwinning Sık Sorulan Sorular

29.12.2020 228

eTwinning Nedir?

 

eTwinning Avrupa'daki Okullar Topluluğudur. Bütün katılımcı ülkelerden öğretmenler kaydolabilir ve birbirlerini bulmak, sanal ortamda tanışmak, fikir ve örnek uygulama alışverişinde bulunmak, Gruplar oluşturmak, Öğrenme Etkinliklerinde yer almak ve çevrimiçi tabanlı projelere katılmak için çevrimiçi eTwinning araçlarını (Portal ve eTwinning Live) kullanabilirler.

eTwinning projeleri, planlanan çalışmaların, öğrenci merkezli etkinliklerle yürütüldüğü ve bu etkinliklerin çevrimiçi ortamda ortaklarla paylaşıldığı, farklı okullardan, farklı ülkelerden öğrencilerin işbirliğini esas alan projelerdir. En az iki farklı okuldan öğretmenler bir proje oluşturabilir ve çalışmalarını yürütmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilir. Sizin ve ortağınızın üzerinde çalışmak istediği herhangi bir konuda çalışabilirsiniz. Projeler bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı ve sınıf aktiviteleri arasında iyi bir denge sağlamalı ve tercihen projeye katılan okulların ulusal müfredatlarına uygun olmalıdır. Okullar internet üzerinden iletişime geçerek işbirliğinde bulunurken, projeyle ilgili hibe veya idari koşullar bulunmamaktadır ve yüz yüze görüşmeler gerekmemektedir.

Lütfen dikkat: Bir projenin Avrupa Kalite Etiketi veya eTwinning Ödülü almaya hak kazanabilmesi için, en az 2 farklı ülkeden okulların içinde yer alıyor olması gerekir.

 http://etwinning.meb.gov.tr/etwnedir/

https://www.etwinning.net/tr/pub/about.htm

http://etwinning.meb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/